Mail archive
alpine-infra

Re: ppc64le failed to reboot

From: William Pitcock <nenolod_at_dereferenced.org>
Date: Mon, 26 Feb 2018 12:31:49 -0600

Hi,

For what it's worth, I upgraded the firmware on the SC812L machine I
have, and I can no longer reproduce this problem. I even created a VM
with qemu -enable-kvm and nothing bad happened.
So, it is probably the firmware.

William

On Mon, Feb 26, 2018 at 10:19 AM, Natanael Copa <ncopa_at_alpinelinux.org> wrote:
> Hi,
>
> I think the problems started after we made the jenkins qemu/kvm VM.
> Before that we have not had any issues as far I can remember.
>
> I have stopped the VM since we don't use it in production yet, but I
> can start it again if you want reproduce it.
>
> -nc
>
> On Mon, 26 Feb 2018 07:34:56 -0600
> "Mike Sullivan" <mksully_at_us.ibm.com> wrote:
>
>> Was there any load on the machine over the weekend? or does the problem
>> appear even when idle?
>>
>> Mike Sullivan
>> Linux Performance
>> Linux Technology Center - IBM Corporation
>> (512)286-9416, email: mksully_at_us.ibm.com
>>
>>
>>
>>
>> From: Breno Leitao <brenohl_at_br.ibm.com>
>> To: William Pitcock <nenolod_at_dereferenced.org>
>> Cc: Natanael Copa <ncopa_at_alpinelinux.org>,
>> alpine-infra_at_lists.alpinelinux.org, Rafael Sene <rpsene_at_br.ibm.com>, Mike
>> Sullivan/Austin/IBM_at_IBMUS
>> Date: 02/26/2018 06:38 AM
>> Subject: Re: ppc64le failed to reboot
>>
>>
>>
>> Just an update on this topic
>>
>> On 02/23/2018 12:26 PM, Breno Leitao wrote:
>> > We should be able to upgrade the firmware next week, so, we will need to
>> stop
>> > the machine and do the upgrade.
>>
>> I am checking the machine and it didn't hit the problem during this
>> weekend,
>> so, the problem does not seem to be very frequently, and I want to wait a
>> bit
>> more to see if the problem will show up again.
>>
>> Depending on the problem appearnce, Guilherme and I will be upgrading the
>> machine firmware next Thursday in the morning.
>>
>>
>>
>>
>
Received on Mon Feb 26 2018 - 12:31:49 GMT