Mail archive
alpine-user

[alpine-user] My sftp subsystem no longer works on v3.4, and i don't know what is wrong

From: Steffen Nurpmeso <steffen_at_sdaoden.eu>
Date: Sat, 20 Aug 2016 20:39:46 +0200

Hello!

I am on v3.4 and up-to-date, but cannot use sftp no more, the last
known successful usage was on 2nd of August. I have changed
nothing (except updating via apk within 12 hours).

On the client side i get nothing but

  ?1[steffen_at_wales ]$ sftp -vvv steffen_at_sdaoden.eu
  OpenSSH_7.3p1, OpenSSL 1.0.2h 3 May 2016
  debug1: Reading configuration data /home/steffen/.ssh/config
  debug1: /home/steffen/.ssh/config line 3: Applying options for sdaoden.eu
  debug1: /home/steffen/.ssh/config line 35: Applying options for *
  debug1: Reading configuration data /etc/ssh/ssh_config
  debug1: auto-mux: Trying existing master
  debug2: fd 3 setting O_NONBLOCK
  debug2: mux_client_hello_exchange: master version 4
  debug3: mux_client_forwards: request forwardings: 0 local, 0 remote
  debug3: mux_client_request_session: entering
  debug3: mux_client_request_alive: entering
  debug3: mux_client_request_alive: done pid = 7208
  debug3: mux_client_request_session: session request sent
  debug1: mux_client_request_session: master session id: 2
  debug3: mux_client_read_packet: read header failed: Broken pipe
  debug2: Control master terminated unexpectedly
  Couldn't read packet: Connection reset by peer

and on the master side i get

  Aug 20 18:05:47 sshd[13419]: Received SIGHUP; restarting.
  Aug 20 18:05:47 sshd[13419]: debug1: Set /proc/self/oom_score_adj to 0
  Aug 20 18:05:47 sshd[13448]: Server listening on 0.0.0.0 port XXX.
  Aug 20 18:06:22 sshd[13448]: Received SIGHUP; restarting.
  Aug 20 18:06:22 sshd[13472]: Server listening on 0.0.0.0 port XXX.
  Aug 20 18:06:26 sshd[12808]: subsystem request for sftp by user steffen failed, subsystem not found
  Aug 20 18:11:17 sshd[13472]: Received signal 15; terminating.
  Aug 20 18:11:17 sshd[13519]: Server listening on 0.0.0.0 port XXX.
  Aug 20 18:11:36 sshd[12808]: subsystem request for sftp by user steffen failed, subsystem not found

Even if i change sftp to sftp-internal, the very same.
All paths to the sftp-server are accessible, etc. This is
a default installation.
Thankful for any hint!

Ciao

--steffen


---
Unsubscribe:  alpine-user+unsubscribe_at_lists.alpinelinux.org
Help:         alpine-user+help_at_lists.alpinelinux.org
---
Received on Sat Aug 20 2016 - 20:39:46 GMT