Mail archive
alpine-user

Re: [alpine-user] Alpine Failed to Boot up the Raspberry Pi 3 B+

From: Brent B. Powers <brent.b.powers_at_gmail.com>
Date: Mon, 25 Mar 2019 12:54:43 -0400

Just as a point of verification, I've the same set of issues. At first I'd
thought it had to do with the upgrade from 3.8, but at this point I've been
unable to get 3.9.2 properly booting on a 3 or 0 in any way.

On Mon, Mar 25, 2019 at 2:02 AM Tyler A <tylera_at_privatedemail.net> wrote:

> I'm having the same problem with the Raspberry Pi 2.
>
> I set it up according to https://wiki.alpinelinux.org/wiki/Raspberry_Pi
>
> As you can see:
>
> Disk /dev/mmcblk0: 7.4 GiB, 7948206080 bytes, 15523840 sectors
> Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
> Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
> I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
> Disklabel type: dos
> Disk identifier: 0x2b2dd466
>
> Device Boot Start End Sectors Size Id Type
> /dev/mmcblk0p1 * 2048 15523839 15521792 7.4G c W95 FAT32 (LBA)
>
>
> $ sudo file -sL /dev/mmcblk0p1
> /dev/mmcblk0p1: DOS/MBR boot sector, code offset 0x58+2, OEM-ID
> "mkfs.fat", sectors/cluster 8, Media descriptor 0xf8, sectors/track 16,
> heads 4, hidden sectors 2048, sectors 15521792 (volumes > 32 MB), FAT
> (32 bit), sectors/FAT 15136, serial number 0x352b8981, unlabeled
>
> I am able to run Alpinelinux 3.9.0, but not 3.9.1 or 3.9.2.
>
> When attempting to boot I just get a blank screen. The LED blinks 6
> times for me, then repeats another 6 times.
>
> --
> Tyler (tya99)
> rsa4096/0x9C9954F88E388859
>
>
>
>
> ---
> Unsubscribe: alpine-user+unsubscribe_at_lists.alpinelinux.org
> Help: alpine-user+help_at_lists.alpinelinux.org
> ---
>
>



---
Unsubscribe:  alpine-user+unsubscribe_at_lists.alpinelinux.org
Help:         alpine-user+help_at_lists.alpinelinux.org
---
Received on Mon Mar 25 2019 - 12:54:43 UTC