For discussion of Alpine Linux development and developer support

2 2

[alpine-devel] abuild infinite loop

Andrew Bell
Details
Message ID
<CACJ51z3xegcj0m2oP0_ym59_pCEfnFsnvwwUD+3V3-ZHx9KU2w@mail.gmail.com>
Sender timestamp
1547053377
DKIM signature
missing
Download raw message
I'm trying to build a package using "abuild -r", but it seems to run
configure on the package in an infinite loop.  Does anyone have an idea on
why this would occur?

Thanks,

-- 
Andrew Bell
andrew.bell.ia@gmail.com
A. Wilcox
Details
Message ID
<8b112272-4821-12c8-a151-d3c06245b5cd@adelielinux.org>
In-Reply-To
<CACJ51z3xegcj0m2oP0_ym59_pCEfnFsnvwwUD+3V3-ZHx9KU2w@mail.gmail.com> (view parent)
Sender timestamp
1547055375
DKIM signature
missing
Download raw message
On 01/09/19 11:02, Andrew Bell wrote:
> 
> I'm trying to build a package using "abuild -r", but it seems to run
> configure on the package in an infinite loop.  Does anyone have an idea
> on why this would occur?


Without seeing the APKBUILD it's not easy to tell.  Please post it.

Perhaps something or somewhere in the configure script is calling
'build'; since that's the shell function that calls ./configure, that
might cause issues.

--arw


-- 
A. Wilcox (awilfox)
Project Lead, Adélie Linux
https://www.adelielinux.org
Andrew Bell
Details
Message ID
<CACJ51z0M1_YM_4K_aoWC5pwhcCGWBEM9tYPa3GXPbKG62GnEaA@mail.gmail.com>
In-Reply-To
<8b112272-4821-12c8-a151-d3c06245b5cd@adelielinux.org> (view parent)
Sender timestamp
1547058044
DKIM signature
missing
Download raw message
On Wed, Jan 9, 2019 at 12:34 PM A. Wilcox <awilfox@adelielinux.org> wrote:

> On 01/09/19 11:02, Andrew Bell wrote:
> >
> > I'm trying to build a package using "abuild -r", but it seems to run
> > configure on the package in an infinite loop.  Does anyone have an idea
> > on why this would occur?
>
>
> Without seeing the APKBUILD it's not easy to tell.  Please post it.
>
> Perhaps something or somewhere in the configure script is calling
> 'build'; since that's the shell function that calls ./configure, that
> might cause issues.
>

I'm not well-versed in autoconf, but it seems there must be some
interaction between abuild and the configure script, as you suggest.  When
I run ./configure with the same options as in the APKBUILD file directly
from the command line in $srcdir everything works.  Currently, after
running "configure", "config.status" is run and then "config.status
--recheck" (and again and again...).

Thanks for your help.  I'll trace it through.

P.S. - Are there published rules that one needs to follow when using
autoconf with abuild?

-- 
Andrew Bell
andrew.bell.ia@gmail.com